Wednesday, September 24, 2008

SHOPPING RAYA

1. SEDAR TAK SEDAR BULAN RAMADAN DAH SAMPAI KE PENGHUJUNG. HARI INI DAH GENAP 24 HARI KITA BERPUASA. INSYA ALLAH RABU MINGGU DEPAN KITA AKAN MENYAMBUT AIDILFITRI.

2. MINGGU NI LAH SELALUNYA RAMAI ORANG AKAN KELUAR UNTUK SHOPPING LAST MINUTE.

3. SEMUA TEMPAT BAIK DI KL ATAUPUN KAWASAN LAIN MESTI PENUH DENGAN UMAT MANUSIA.

4. MALAM TADI AKU KE PKNS BANGI DENGAN TUJUAN NAK CARIKAN BAJU KURUNG UNTUK ANAK AKU. MASYA ALLAH PUNYA RAMAINYA MANUSIA.

5. KEBETULAN PULAK SEMALAM GAJI CAMPUR SEPARUH BULAN BONUS UNTUK KAKITANGAN AWAM ITU YANG SEMUA KELUAR RAMAI2 BERSHOPPING SEMALAM.

6. MEMANG MERIAH BETUL LA MALAM TADI KAT PKNS BANGI. AKU TAK DAPAT BAYANGKAN KAT KL MACAM MANA. MESTI LAGI DASYAT KAN.

7. DAH JADI ADAT & BUDAYA KITA SETIAP KALI MENJELANG MUSIM PERAYAAN INILAH SENARIONYA.

8. WALAUPUN SEKARANG KITA DALAM KEADAAN EKONOMI YANG TAK BEGITU KUKUH DITAMBAH DENGAN KENAIAKN HARGA BARANG NAMUN SHOPPING UNTUK HARI RAYA SUDAH MENJADI SATU KEMESTIAN DAN AGENDA TETAP SETIAP KELUARGA. YANG BEZANYA ADALAH PEMBELIAN BERGANTUNG KEPADA KEMAMPUAN KEWANGAN MASING2.

9. CUMA DI SAAT2 MACAM INI JANGANLAH KITA LUPA PADA YANG DAIF, TAK BERUPAYA, TAK MAMPU BELI APA2 UNTUK MENYAMBUT AIDILFITRI INI. TUNAIKANLAH TANGGUNGJAWAB KITA DENGAN MEMBAYAR ZAKAT FITRAH, PENDAPATAN DAN YANG SEWAKTU DENGANNYA.

10. SEMOGA AIDILFITRI INI AKAN MEMBAHAGIAKAN DAN MENCERIAKAN KITA SEMUA DAN YANG LEBIH PENTING AKAN LEBIH MERAPATKAN/MENDEKATKAN KITA KEPADA YANG MAHA ESA DAN BERKUASA.

No comments: