Monday, March 30, 2009

SAF BAHARU DATUK SRI NAJIB DAN KEHADIRAN SEMULA TUN DR. MAHATHIR

1. TERJAWAP SUDAH SEGALA PENANTIAN, TEKA TEKI DAN RAMALAN TENTANG PEMILIHAN UMNO DENGAN TERBENTUKNYA BARISAN KEPIMPINAN YANG BAHARU. PERHIMPUNAN UMNO KALI INI JUGA MELAKAR SEJARAHNYA SENDIRI DENGAN MENEMUKAN DUA ORANG MANTAN PRESIDEN DENGAN PRESIDEN BAHARU YANG SEKALIGUS MENGESAHKAN BAHAWA NEGARAWAN ULUNG TUN DR. MAHATHIR AKAN MENYERTAI SEMULA UMNO DALAM MASA TERDEKAT INI.

2. SAMA ADA SAF BAHARU YANG TERBENTUK INI ADALAH SEPERTI YANG DIHARAPKAN OLEH PRESIDEN BAHARU ATAU TIDAK, TIDAK SIAPA BERANI MERAMAL, HANYA PRESIDEN YANG TAHU NAMUN RATA-RATA PEMERHATI POLITIK BERPENDAPAT INI ANTARA GANDINGAN YANG MANTAP WALAUPUN ADA BEBERAPA KEPUTUSAN YANG MASIH AGAK MENGECEWAKAN AHLI AKAR UMBI DI MANA SUARA AKAR UMBI TIDAK DAPAT DITERJEMAHKAN OLEH PERWAKILAN YANG TELAH DIAMANAHKAN UNTUK MENGUNDI.

3. WALAU APAPUN KEPUTUSAN TELAH DIBUAT. INILAH SAF BAHARU UMNO. INILAH SAF HARAPAN RAKYAT SEKALIAN YANG MENDAHAGAKAN PERUBAHAN. BAK KATA RAMAI PEMERHATI, ORANG TIDAK BENCI KEPADA UMNO CUMA RAKYAT MAHUKAN PERUBAHAN. PERUBAHAN YANG MENDADAK DAN KOMPREHENSIF.

4. KABINET BAHARU JUGA SUDAH SEMESTINYA AKAN DIPENGARUHI OLEH KEPUTUSAN PEMILIHAN INI.PASTI ADA MUKA LAMA YANG AKAN DIGUGURKAN DAN DIGANTIKAN DENGAN MUKA BAHARU. YANG PASTI DATUK SHAHRIR TELAHPUN MENYATAKAN HASRATNYA UNTUK MELETAK JAWATAN EKORAN DARIPADA KEKALAHAN BELIAU UNTUK JAWATAN MT UMNO.

5. MAKA SEKALI LAGI PELBAGAI SPEKULASI BERTIUP KENCANG TENTANG CALON PILIHAN KABINET DATUK NAJIB. PELBAGAI CADANGAN TIMBUL. ADA YANG MENEGASKAN KETUA SAYAP TIDAK SEMESTINYA PERLU BERADA DALAM KABINET DAN BERMACAM-MACAM LAGI. BIARLAH DATUK NAJIB YANG TENTUKAN HAL TERSEBUT DENGAN BUDI BICARANYA.

6. KEHADIRAN YANG AMAT BERBAHAGIAN TUN DR. MAHATHIR PADA HARI TERAKHIR JUGA BOLEH DIKATAKAN ISYARAT JELAS KEPADA DATUK NAJIB BAHAWA BELIAU MENDAPAT SOKONGAN PENUH DARI NEGARAWAN ITU. DIHARAP DATUK NAJIB TIDAK MENSIA-SIAKAN KEPERCAYAAN DAN HARAPAN TUN KEPADA BELIAU. LETAKLAH DAN HORMATILAH TUN DITEMPAT YANG SEWAJARNYA. LAYANLAH BELIAU DENGAN SEPATUTNYA. BELIAU BUKAN MANUSIA/RAKYAT BIASA. SATU DUNIA TAHU SIAPA TUN. JUSTERU AMAT MALANG KALAU KITA SENDIRI TIDAK MENGHARGAINYA.

7. SEKARANG SELURUH RAKYAT MALAYSIA SEDANG MEMERHATIKAN DENGAN PENUH TELITI SEGALA PERANCANGAN YANG BAKAL DATUK NAJIB RENCANAKAN DAN SETERUSNYA LAKSANAKAN.

8. SEMOGA NEGARA KITA AMAN DAN HARMONI DI BAWAH KEPIMPINAN YANG BAHARU. AMIN.

No comments: