Friday, March 13, 2009

TAHNIAH PELAJAR CEMERLANG SPM

1. ALHAMDULILLAH RAMAI PELAJAR MENDAPAT KEPUTUSAN YANG MEMBANGGAKAN DALAM KEPUTUSAN SPM 2008 YANG DIUMUMKAN SEMALAM.

2. INI MENUNJUKKAN ANAK-ANAK ZAMAN SEKARANG SEMAKIN CERDIK DAN BIJAK. MALAH PELAJAR OKU JUGA SANGAT MENYERLAH SEHINGGAKAN ADA PELAJAR PEKAK YANG MEMPEROLEHI 12A - SESUATU YANG SUNGGGUH MENAKJUBKAN.

3. JUSTERU INI MEMBAWA KEPADA PERSAINGAN YANG HEBAT DI KALANGAN MEREKA UNTUK MEREBUT TAWARAN BIASISWA, PELUANG MELANJUTKAN PELAJARAN KE LUAR NEGARA, PELUANG MELANJUTKAN PELAJARAN DALAM BIDANG YANG PROFESIONAL SEPERTI PEGAWAI PERUBATAN DAN SEBAGAINYA.

4. PERSAINGAN MEMANG BAGUS DAN SIHAT CUMA APAKAH NASIB MEREKA YANG CEMERLANG TETAPI SERING KECICIRAN DALAM MENDAPAT PELUANG YANG SEPATUTNYA ATAS PELBAGAI ALASAN KARENAH BIROKRASI. PERKARA INI SABAN TAHUN KEDENGARAN SELEPAS SESUATU KEPUTUSAN PEPERIKSAAN DIUMUMKAN. KITA HARAP PERKARA SEBEGITU TIDAK BERULANG LAGI PADA TAHUN INI.

5. DAN BAGAIMANA PULA NASIB ANAK-ANAK YANG KURANG BERJAYA ATAU DALAM BAHASA KASARNYA KITA PANGGIL GAGAL DALAM SPM INI? APAKAH MASA DEPAN MEREKA? APATAH LAGI DALAM KEADAAN KEMELESETAN EKONOMI YANG SEMAKIN MERISAUKAN.

6. KITA HARAP PAKEJ MINI BAJET BERJUMLAH RM60 BILLION TEMPOH HARI BETUL-BETUL MEMBERI MANFAAT KEPADA GOLONGAN SEBEGINI YANG AKAN MENJADI TUNJANG MASA DEPAN NEGARA KITA.

7. TAHNIAH KEPADA YANG BERJAYA DAN BAGI YANG KURANG BERJAYA JANGAN PUTUS ASA DAN HARAPAN, JADIKAN KEGAGALAN INI SEBAGAI PLATFORM UNTUK BERUSAHA DENGAN LEBIH KERAS DAN BERJAYA.

No comments: