Monday, March 23, 2009

SELAMAT BERSIDANG PERWAKILAN UMNO

1. 24HB HINGGA 28HB MAC INI MERUPAKAN TARIKH KERAMAT YANG DITUNGGU-TUNGGU OLEH SELURUH RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA AHLI UMNO.

2. SEGALA PERSOALAN PASTI AKAN TERJAWAP DALAM PERHIMPUNAN KALI INI. BERMULA DENGAN PERALIHAN PUCUK PIMPINAN PARTI DARI DATUK SERI ABDULLAH KEPADA DATUK SERI NAJIB, PENENTUAN CALON TIMBALAN PRESIDEN MERANGKAP TIMBALAN PERDANA MENTERI, TIGA ORANG NAIB PRESIDEN, AHLI MAJLIS TERTINGGI, KETUA DAN NAIB KETUA PEMUDA, KETUA WANITA DAN JUGA PEMILIHAN UNTUK PUTERI.

3. PEMILIHAN UMNO MEMPUNYAI KESAN LANGSUNG KEPADA SISTEM PENTADBIRAN DAN LANSKAP POLITIK MALAYSIA. PRESIDEN DAN TIMBALAN AKAN MENJADI PERDANA MENTERI DAN TIMBALAN PERDANA MENTERI. BEGITU JUGA CALON NAIB PRESIDEN DAN AHLI MAJLIS TERTINGGI YANG LAIN.

4. JUSTERU SIAPA AKN MENANG DAN MENGISI JAWATAN-JAWATAN TERSEBUT SERING MENJADI SPEKULASI DAN PERHATIAN SELURUH RAKYAT MALAYSIA. DATUK SRI NAJIB SENDIRI TELAH MENYATAKAN AKAN MEWUJUDKAN KABINET BAHARU SETELAH MENGANGKAT SUMPAH SEBAGAI PM YANG KE-6. SUDAH PASTINYA CALON-CALON KABINET BAHARU AKAN TERDIRI DARIPADA CALON YANG MENANG DALAM PEMILIHAN KALI INI.

5. BAK KATA TUN DR. MAHATHIR, DATUK SRI NAJIB MERUPAKAN BENTENG TERAKHIR. BELIAU WAJIB PASTIKAN KABINETNYA BEBAS DARI SEGALA BENTUK RASUAH DAN PENYELEWENGAN DEMI MERAIH KEMBALI SOKONGAN RAKYAT TERHADAP UMNO DAN BN YANG SEMAKIN TERHAKIS.

6. PESAN SAYA KEPADA PARA PERWAKILAN, PILIHLAH CALON YANG BEBAS DARI AMALAN RASUAH DAN PENYALAHGUNAAN KUASA. PILIH MEREKA YANG IKHLAS BERJUANG UNTUK PARTI DAN RAKYAT. JANGAN SEKALI-SEKALI TERPEDAYA DENGAN JANJI MANIS DAN HADIAH YANG DIJANJIKAN. INGATLAH, MASA DEPAN ANAK CUCU KITA DI TANGAN ANDA.

7. SELAMAT BERSIDANG!!!

No comments: