Friday, February 6, 2009

PERAK DAPAT MB BARU

1. AKHIRNYA KERAJAAN PAKATAN RAKYAT (PR) TERSUNGKUR DI PERAK WALAUPUN PELBAGAI DEFINASI DIBERIKAN SEPERTI TUMBANG ATAUPUN DITUMBANGKAN.

2. BARISAN NASIONAL PULA KEMBALI BERKUASA DAN TELAHPUN MENAMAKAN YB DATUK DR. ZAMBRY ABD. KADIR SEBAGAI MB YANG BARU DAN DIJADUALKAN AKAN MENGANGKAT SUMPAH JAWATAN PADA PETANG INI JAM 3.30 PETANG DI ISTANA ISKANDARIAH, KUALA KANGSAR.

3. WALAPUN BN KEMBALI MEMERINTAH NAMUN PERASAAN WAS-WAS DI KALANGAN RAKYAT TERUTAMANYA RAKYAT PERAK MASIH MENEBAL KERANA KEDUDUKAN KERUSI DUN ANTARA PR DAN BN MASIH SAMA IAITU MASING-MASING 28 BUAH KERUSI.

4. MAJORITI BN 100% DITENTUKAN ATAU DI TANGAN 3 ORANG ADUN YANG ISYTIHAR DIRI SEBAGAI CALON BEBAS IAITU MEREKA YANG KELUAR PARTI DARI PKR DAN DAP. WALAUPUN MEREKA TELAH MENYATAKAN SOKONGAN KEPADA BN BAGI MEMBENTUK KERAJAAN NEGERI NAMUN MEREKA TETAP BUKAN ANGGOTA PARTI MANA-MANA PARTI KOMPONEN BN SAMA ADA UMNO ATAUPUN MCA/GERAKAN.

5. JUSTERU KERAJAAN BARU BN PASTINYA MENGHADAPI CABARAN YANG LEBIH BESAR DARIPADA KERAJAAN PR YANG MEMERINTAH 11 BULAN YANG LEPAS. INI KERANA SEMUA KEPUTUSAN YANG MEMERLUKAN KELULUSAN DAN SOKONGAN DI DEWAN NEGERI BOLEH JADI DITENTUKAN OLEH UNDI KETIGA-TIGA ORANG BEBAS TERSEBUT.

6. MAKA INILAH CABARAN UTAMA MB BARU PERAK YANG AKAN DIPANTAU DENGAN TELITI OLEH SELURUH RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA RAKYAT NEGERI PERAK.

7. KITA BERDOA DAN MENGHARAPKAN SUASANA POLITIK YANG LEBIH AMAN DAN HARMONI DI PERAK DENGAN TERBENTUKNYA KERAJAAN NEGERI YANG BARU INI.

8. TAHNIAH DATUK DR. ZAMBRY ABD. KADIR!

No comments: