Tuesday, July 21, 2009

USAH MEMBANGAU LAGI

1. "USAH MEMBANGAU LAGI" / "STOP BANGAU-ING!".....SATU ISTILAH BAHARU YANG SAYA BELAJAR MELALUI KURSUS KAEDAH NEURO LINGUSITIC PROGRAMMING (NLP) YANG DIKENDALIKAN OEH ENCIK RIZAL DARI TAKE CHARGE SDN.BHD.
2. WALAUPUN MASIH MUDA...38 TAHUN NAMUN ENCIK RIZAL MERUPAKAN ANTARA PENCERAMAH YANG BERJAYA CUIT PERHATIAN DAN MERAIH PENGHORMATAN SAYA (SAYA MEMANG SUKAR UNTUK PUJI PENCERAMAH KERANA KEBANYAKKAN DARIPADA MEREKA SAMA ADA SYOK SENDIRI ATAU CAKAP TAK SERUPA BIKIN).
3. TERNYATA BELIAU ANTARA YANG TERBAIK DENGAN KAEDAH NLP NYA. MALAH COGANKATA YANG BELIAU CIPTA IAITU USAH MEMBANGAU LAGI PASTI AKAN SAYA INGATI SAMPAI BILA-BILA.
4. USAH MEMBANGAU LAGI BERMAKSUD USAH MEMBERI ALASAN LAGI ATAU USAH MEMBANGAU ORANG LAGI. IA JUGA MENYEDARKAN KITA BAHAWA HIDUP INI PENUH DENGAN PILIHAN. APA YANG KITA ADA SEKARANG ADALAH PILIHAN KITA SENDIRI MAKA JIKA ADA YANG TAK KENA MAKA USAHLAH MEMBANGAU ORANG LAIN.
5. SETIAP MASALAH ADA JALAN PENYELESAIAN DAN SETIAP PENYELESAIAN BERMULA DARI KITA JADI USAH MEMBANGAU LAGI!!!!
6. SATU LAGI PERSOALAN MENARIK YANG TELAH DITIMBULKAN OLEH ENCIK RIZAL IALAH.....PERBEZAAN ANTARA : PILIHAN....NASIB....DAN TAKDIR!!!!DAN YANG PASTINYA TIADA ISTILAH NASIB DALAM KAMUS ENCIK RIZAL.
7. SATU KURSUS YANG MENARIK....SEORANG PENCERAMAH YANG HEBAT!!! TERIMA KASIH ENCIK RIZAL. BERMULA DETIK INI JUGA SAYA BERAZAM AGAR SAYA TIDAK AKAN MEMBANGAU LAGI DAN TIDAK AKAN MEMBANGAU ORANG LAIN LAGI!!!!

1 comment: