Thursday, January 8, 2009

TANGISAN GAZA

SEKOLAH PBB DIBOM 48 MAUT!

Sebahagian jemaah menunaikan solat jenazah mangsa yang terbunuh dalam serangan ke atas sekolah PBB di kem pelarian Jabaliya, utara Genting Gaza, semalam.


1. SEKOLAH PBB PUN KENA BOM, APA LAGI KITA BOLEH BUAT? NAMPAKNYA TIADA SIAPA DI DUNIA INI YANG MAMPU MENGHALANG KEKEJAMAN ISRAEL.

2. ADA PIHAK YANG MENDAKWA JIKA SADDAM HUSSEIN MASIH HIDUP DAN BERKUASA, ISREAL TIDAK BERANI BERBUAT DEMIKIAN. SEMUA ORANG TAHU SIAPA YANG TANGKAP DAN BUNUH (HUKUM GANTUNG) BELIAU DENGAN BEGITU CEPAT DAN TERGESA-GESA.

3. POKOK PANGKALNYA UMAT ISLAM WALAUPUN RAMAI DARI SEGI BILANGANNYA NAMUN KITA TIDAK SEPAKAT DAN BERSATU HATI. MENYEBABKAN MUSUH MENGAMBIL KESEMPATAN.

4. NATIJAHNYA KITA HANYA MAMPU LIHAT APA YANG BERLAKU DARI JAUH SAHAJA DENGAN TANGAN DAN KAKI YANG TERIKAT SERTA MULUT JUGA MEMBISU SERIBU BAHASA.

P/S: SAMA-SAMALAH KITA MENDOAKAN AGAR PASUKAN MISI BANTUAN KEMANUSIAAN PBSM MALAYSIA YANG AKAN KE KAHERAH, MESIR UNTUK MEMBANTU MANGSA PALESTIN DIRAHMATI DAN DILINDUNGI OLEH ALLAH S.W.T SEPANJANG MASA. PASUKAN INI AKAN DIKETUAI OLEH DR. YAHAYA ABU AHMAD DARI UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM).

No comments: