Monday, January 19, 2009

SUARA RAKYAT SUARA KERAMAT

1. ITU UNGKAPAN YANG KELUAR DARI MULUT YAB TIMBALAN PERDANA MENTERI DALAM SIDANG MEDIA SEJURUS KEPUTUSAN PILIHANRAYA KECIL KUALA TERENGGANU DIUMUMUKAN YANG MENYAKSIKAN CALON PAS MENEWASKAN CALON BN ATAU DALAM ERTI KATA LAIN PAS MERAMPAS KUALA TERENGGANU DARI BN.

2. MEMANG BENAR APA YANG DIUNGKAPKAN OLEH TPM ITU KERANA DALAM NEGARA YANG AMALKAN DEMOKRASI SUARA RAKYAT ADALAH RAJA DAN RAKYAT BERHAK MEMBUAT PILIHAN MENGIKUT KATA HATI MEREKA.

3. MAKA PENDUDUK KUALA TERENGGANU TELAHPUN MENYATAKAN ISI HATI MEREKA MELALUI UNDI MEREKA YANG SEKALIGUS MENYAKSIKAN POPULARITI BN DAN UMNO SEMAKIN MENJADI TANDA TANYA DI KALANGAN PEMERHATI POLITIK TANAHAIR.

4. INI JUGA BOLEH DIKATAKAN RENTETAN DARIPADA KEPUTUSAN PRK12 TAHUN LEPAS. NAMPAKNYA RAKYAT MASIH JAUH HATI DENGAN UMNO DAN BN.JUSTERU UMNO DAN BN PERLU MELAKSANAKAN POST MORTEM YANG MENYELURUH BAGI MENGENALPASTI PUNCA KEKALAHAN KERUSI YANG TELAH DIMENANGINYA DALAM PRK12.

5. ADAKAH PUNCANYA DARI CALON YANG DIPILIH ATAUPUN DARI PARTI UMNO ITU SENDIRI. BAGAIMANA PULA IA BOLEH DIJADIKAN SIGNAL KEPADA TPM YANG AKAN MENGAMBIL ALIH JAWATAN PM PADA MAC NANTI? HANYA PENDUDUK KUALA TERENGGANU YANG BOLEH MENJAWAP PERSOALAN TERSEBUT.

6. KEMENANGAN INI SEKALIGUS MENAMBAHKAN SATU LAGI KERUSI PARLIMEN PAKATAN RAKYAT YANG MASIH MENYIMPAN CITI-CITA BESAR UNTUK MENGAMBIL ALIH TAMPUK PEMERINTAHAN NEGARA.

7. JUSTERU UMNO DAN PARTI KOMPONEN LAIN DALAM BN PERLU BANGKIT DARI MIMPI YANG INDAH KERANA BN MEMERLUKAN PENJENAMAAN SEMULA DENGAN SEGERA DAN SECARA DRASTIK JIKA BN MASIH BERHARAP UNTUK MEMERINTAH NEGARA INI DALAM PRK13 KELAK.

No comments: