Friday, October 24, 2008

MAHATHIR MOHAMAD - AN ILLUSTRATED BIOGRAPHY

1. DIKESEMPATAN INI SAYA TERPANGGIL UNTUK MEMPROMOSIKAN SEBUAH BUKU YANG PADA FIRASAT SAYA SUNGGUH UNIK DAN LAIN DARIPADA YANG LAIN.


2. BUKU BERTAJUK "MAHATHIR MOHAMAD - AN ILLUSTRATED BIOGRAPHY" KARYA E.YU MENGENAI SEJARAH HIDUP NEGARAWAN ULUNG Y.AMAT BERBAHAGIA TUN DR. MAHATHIR MOHAMAD, MANTAN PERDANA MENTERI MALAYSIA KEEMPAT.

3. BUKU INI MERUNGKAIKAN SEJARAH HIDUP TUN SEJAK DILAHIRKAN HINGGA MENJADI PERDANA MENTERI DAN BERSARA PADA TAHUN 2003.

4. MEMANG TERDAPAT BANYAK BUKU DI PASARAN YANG MENCERITAKAN SEJARAH HIDUP INSAN AGUNG INI TAPI BUKU INI ADALAH YANG LAIN DARIPADA YANG BIASA KITA BACA ATAU LIHAT.

5. APA YANG MENARIKNYA BUKU INI? APA YANG LAINNYA? BUKU INI MENCERITAKAN KISAH HIDUP TUN DALAM BENTUK KOMIK/KARTUN YANG SAYA RASA TIDAK PERNAH KITA TERFIKIR ATAU TEMUI SEBELUM INI.
6. WALAUPUN DALAH BAHASA INGGERIS TETAPI IANYA MENGGUNAKAN PERKATAAN-PERKATAAN BAHASA INGGERIS YANG MUDAH DIFAHAMI BAIK ORANG DEWASA MAHUPUN REMAJA ATAU KANAK-KANAK. APATAH LAGI DENGAN LUKISAN-LUKISAN KOMIK YANG MENARIK DAN SEAKAN-AKAN MIRIP DENGAN WAJAH DAN GAYA ORANG YANG DIMAKSUDKAN DALAM CERITANYA.

7. SEPERTI KATA PENULIS BUKU INI, BUKU-BUKU TENTANG TUN YANG ADA DIPASARAN LEBIH BERBENTUK SERIUS DAN POLITIK YANG MUNGKIN MENYEBABKAN ORANG MUDA, REMAJA DAN APATAH LAGI KANAK-KANAK TIDAK BERMINAT UNTUK MEMBACANYA WALAUPUN MEREKA TAHU SIAPA ITU TUN DAN RAMAI DI KALANGAN ANAK MUDA MENJADIKAN BELIAU SEBAGAI IDOLA HIDUP MEREKA.


8. JUSTERU SAYA FIKIR BUKU INI SATU LEMBARAN BARU DARI CARA DAN GAYA PERSEMBAHANNYA YANG BOLEH MENARIK MINAT SEMUA GOLONGAN YANG SAYA NYATAKAN DI ATAS UNTUK MEMBELI DAN MEMBACA TENTANG KISAH HIDUP MANUSIA AGUNG BERNAMA MAHATHIR BIN MOHAMAD.


9. BUKU INI HANYA BERHARGA RM15.00 DAN BOLEH DIDAPATI DI SEMUA KEDAI-KEDAI BUKU UTAMA TERUTAMANYA KEDAI BUKU MPH DAN YANG MENARIKNYA BUKU YANG DIBUAT CETAKAN PERTAMA PADA BULAN OGOS 2008 TELAH DICETAK LAGI KALI KEDUA DALAM MASA SEBULAN IAITU PADA SEPTEMBER 2008. INI MENUNJUKKAN SAMBUTAN YANG BEGITU MENGGALAKKAN DARIPADA ORANG RAMAI TERHADAP BUKU YANG MENARIK INI.


10. SAYA PASTI ORANG YANG MEMBELI DAN MEMBACA BUKU INI TIDAK AKAN MENYESAL ATAU RASA MEMBAZIR MEMBELI BUKU INI.


11. SEMUA IBU BAPA DI NEGARA KITA TERUTAMANYA WAJIB MEMBELI DAN MENGHADIAHKAN BUKU INI KEPADA ANAK-ANAK MEREKA, GENERASI MENDATANG SUPAYA MEREKA SENTIASA TAHU DAN INGAT SIAPA TUN DAN APA JASA BELIAU KEPADA NEGARA, BANGSA ADN AGAMA.

No comments: