Thursday, October 9, 2008

TERIMA KASIH PAK LAH

1. SEMALAM PAK LAH UMUMKAN TIDAK AKAN MEMPERTAHANKAN JAWATAN PRESIDEN UMNO DALAM PEMILIHAN UMNO MAC DEPAN YANG SEKALIGUS AKAN MELEPASKAN JAWATAN PERDANA MENTERI KEPADA PRESIDEN BARU YANG AKAN DIPILIH KELAK.

2. BERMAKSUD DALAM BULAN MAC 2009 MALAYSIA AKAN DAPAT PERDANA MENTERI YANG KEENAM UNTUK TERUS MEMIMPIN NEGARA MALAYSIA YANG KITA CINTAI.

3. SAYA PERCAYA BUKAN MUDAH UNTUK SEORANG PEMIMPIN YANG BERADA DIPUNCAK KUASA MEMBUAT KEPUTUSAN UNTUK BERUNDUR/MELEPASKAN JAWATANNYA SEPERTI YANG TELAH JUGA DILAKUKAN OLEH YANG AMAT BAHAGIA TUN DR. MAHATHIR PADA TAHUN 2003.INILAH KEISTIMEWAAN ORANG/PEMIMPIN MALAYSIA.

4. SIKAP SEDEMIKIAN HARUS DICONTOHI OLEH SEMUA PEMIMPIN MASYARAKAT DI SEMUA PERINGKAT AGAR KESINAMBUNGAN KEPIMPINAN ITU DAPAT DIPELIHARA.

5. SEMOGA PERDANA MENTERI KEENAM AKAN TERUS MEMACU KELESTARIAN KECEMERLANGAN MALAYSIA DALAM USAHA UNTUK MENCAPAI WAWASAN 2020 DAN MISI NASIONAL.

6. SEKALI LAGI SAYA UCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA PAK LAH DI ATAS SEGALA SUMBANGAN YANG TELAH DIBERIKAN SELAMA INI DAN JUGA DI ATAS KEBERANIAN BELIAU MEMBUAT KEPUTUSAN UNTUK BERUNDUR. SESUNGGUHNYA KEPIMPINAN MELALUI TELADAN.

No comments: